reede, jaanuar 02, 2009

Dallase saiad

Tegin täna jälle Dallase saiu, isu nende järgi oli küll mitu päeva juba, aga kuna Selveris käies läks meelest neid osta, ja riidesse panna ja õue minna ei olnud viitsimist, siis tuligi saiategemise töö ise ette võtta.

Retsepti leidsin nami-nami retseptikogust, aga ma nägin hiljuti ühte samanimelist retsepti kellegi blogis ka, nii, et tegin kahest ühe kokku:).

Dallase saiad

25 gr pärmi
500 ml piima
pool muna
80 gr suhkrut
natuke soola
600 gr nisujahu
75 gr pehmet margariini

Täidis:
150 gr võid
200 gr kohupiimapastat
1 dl suhkrut
1 pk vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
1,5 spl vaniljesuhkrut

1. Lahusta pärm käesoojas piimas.

2. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool.

3. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool tundi kerkida.

4. Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja kastmepulber.

5. Rulli kerkinud tainas ristkülikukujuliseks plaadiks ja määri sellele 3/4 täidisest.

6. Keera taignaplaat rulli ja lõika sellest ca 2 cm paksuseid viile. Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida.

7. Määri saiad taignast üle jäänud munaga. Jaga ülejäänud täidis saiadele.

8. Küpseta saiu 225 kraadises ahjus 10-15 minutit.


Minu versioon: Ma tavaliselt kallan kohe ca kolmveerand jahu kogusest taignakaussi ja siis hakkan vähehaaval juurde lisama, vastavalt vajadusele. Kerkida lasin taignal ca 45 minutit, ei saa öelda, et see taignale kuidagi mõju oleks avaldanud:).

Täidisega on selline lugu, et seda tuleb kindlasti poole rohkem teha ja minu arvates pole niipalju võid ka vaja panna, topelt kogusele piisab täiesti ühest pakist, ca 175-200 gr. Minu saiadele seda peale panemiseks eriti ei jätkunud ja ega see ka ei aidanud, et kõik köögis uurimas käisid, et mida sa teed, ja siis muuhulgas ka lusikatäie täidist suhu pistsid:).

Hinnang: Täitsa head saiad, nagu Selveri omad, aga ei kleebi:).

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...