laupäev, jaanuar 03, 2009

Prantsuse šokolaadikook

Täna oli hirmus magusaisu, aga kapist vaatas vastu tühjus, ainult pakk Tuci juustuküpsiseid, mis just ei kvalifitseeru maiuseks :).

Leidsin Toidutare kodukalt Prantsuse šokolaadikoogi retsepti, kook oli hiiglaslik (24 cm läbimõõduga vormi jaoks), nii suur minu magusaisu nüüd ka ei olnud :).

Kõiki aineid kodus polnud, nii, et retsepti tuli natuke kohendada ja kuna eile koristamise käigus tulid kapinurgast välja ramekinid (no kes seda enam mäletab, millal ja miks ma need ostsin, ju siis oli vaja :)!), aga praegu, lihtsalt suurepärased selle koogi jaoks! Kogused on kahe ca 10 cm läbimõõduga vormi jaoks.

Prantsuse šokolaadikook

52 g heledat pehmet suhkrut
95 g šokolaadi
60 g võid
2 muna
14 g nisujahu, sõelutud

1. Kuumuta ahi 170 kraadini.

2. Määri kaks ca 10 cm ramekini ja puista suhkruga üle.

3. Sulata šokolaad, või ja suhkur. Kõige parem on teha seda tugevast plekist väiksemat sorti kausis gaasipliidil. Lase jahtuda.

4. Klopi segusse munakollased ja sõelu sisse jahu.

5. Vahusta munavalged koos teelusikatäie suhkruga tugevaks vahuks. Klopi umbes kolmandik vahust šokolaadisegusse ja ülejäänud vaht sega juurde õrnalt.

6. Vala segu ettevaatlikult kahte ramekini ja loksuta tasakesi, et ei jääks mulle.

7. Küpseta ca 20 minutit kuni kook on kerkinud.

8. Lase natuke jahtuda ja serveeri koos jäätise või vahukoorega.


Hinnang: Lihtsalt suurepärane jäätise ja kuuma kohviga! Magusaisu on vähemalt pikaks ajaks jälle kadunud :).

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...