laupäev, märts 21, 2009

Cheddari-tilli skoonid

Ma ei ole ameeriklastest just ülearu vaimustuses, ma kipun ikka rohkem itaallasi eelistama, aga mõned kokaraamatud on neil täitsa asised :). Hea näide on Ina Garteni "The Barefoot Contessa Cookbook", pea iga retsept tekitab soovi seda süüa ja ikka suuremas koguses kui normaalne oleks!
Seekord langes valik soolaste skoonide kasuks ja ega ma ei teagi, kuidas neid eestikeeles täpselt nimetada. Minu meelest pehme küpsise moodi moodustis, mille peale on hea võid määrida :).


Cheddari-tilli skoonid

4 tassi (945 ml) jahu
2 spl küpsetuspulbrit
2 tl soola
3/4 naela (340 g) võid
4 muna
1 tass (235 ml) külma vahukoort
1/2 naela (225 g) Cheddari juustu
1 tass (235 ml) tilli, hakitud
1 muna, määrimiseks

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel.

3. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud või. Sega kuni moodustub purulaadne segu.

4. Klopi lahti munad ja sega juurde vahukoor. Lisa saadud segu jahule. Sega ettevaatlikult.

5. Sega omavahel hakitud till, väikesteks tükkideks lõigatud juust ja 1 spl jahu. Lisa tilli-juustusegu taignale.

6. Kalla taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku kuni moodustub rullitav taigen.

7. Rulli tainas 2 cm paksuselt laiali ning lõika taignast 10 cm ruudud. Ruudud omakorda lõika pooleks, et moodustuksid kolmnurgad.

8. Klopi lahti muna ja lisa munale 1 spl vett või piima. Määri saadud seguga taignakolmnurgad.

9. Lao skoonid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 20-25 minutit.


Minu versioon: Sellest kogusest saaks terve armee söönuks ja jääks natuke ka veel teiseks päevaks, nii, et kui armeed pole, aitab täiesti kui ainult pool kogusest teed :). Cheddari juustu ei raatsinud osta, ikkagi surutis, kasutasin hoopis Gouda juustu.
Köögikombainis on seda tainast kõige lihtsam segada, aga silm tuleb peal hoida, et üle ei segaks, kuigi segamisega saab ka käsitsi väga edukalt hakkama ning eeliseks on see, et köögikombaini ei pea pärast pesema :).

Hinnang: väga head, muredad ja juustused. Killuke võid sooja skooni peale ja hommikusöök valmis!

Retsepti algallikas: Ina Garten "The Barefoot Contessa Cookbook"

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...