neljapäev, juuni 04, 2009

Juustukook

Mu vanemad armastavad väga juustukooki, tõsi küll, mitte selle tegemist :). Kui ma nädalavahetusel käin vaatamas, kuidas salat kasvab, siis nad on ikka külmkappi mõne paki toorjuustu varunud, pole enam vaja küsidagi, et mida sellega ette kavatsetakse võtta :).

Eelmine laupäev käisime Jäneda laadal, ja mina kui varajane inimene mõtlesin, et teen hommikul enne minekut koogi valmis, siis õhtul hea kohviga süüa. Kella poole kuue ajal tegin korra silmad lahti ja läksin tõstsin toorjuustu külmkapist kapi peale soojenema. Läksin tagasi magama ning kella seitsme ajal avastan, et keegi usinnäpp on vahepeal juustu kappi tagasi suranud, muidu ei tõuse keegi enne kaheksat, kui vaja pahadust teha, siis on kohe kõik üleval :). Tänu sellele avastasin, et mikrolaineahi polegi täiesti mõttetu köögividin.


Juustukook

10-11 Digestive küpsist
60 g võid
2 pakki toorjuustu
200 ml vahukoort
150 g suhkrut
1 muna
1 spl želatiini
½ sidruni koor ja mahl
1 tl vaniljeekstrakti

Serveerimiseks:
maasikaid

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja poole sidrunimahlaga ühtlaseks massiks. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogivorm külmkappi tahenema.

2. Pane supilusikatäis želatiini külma veega paisuma.

3. Vahusta kergelt suhkruga külm vahukoor. Vaht peab olema selline natuke aimatav, mitte tugev. Sega hulka toasoe toorjuust. Vahusta mikseriga kiiresti ühtlaseks. Lisa vaniljeekstrakt ning riivi hulka natuke sidrunikoort ning ülejäänud sidrunimahl.

4. Lisa muna ning sega ühtlaseks. Lisa valmis segule želatiin.

5. Kalla toorjuustusegu küpsistest koogipõhjale ning pane külmkappi tarduma.


See on üks kõige tihedamini tehtav kook meie majapidamises. Tavaliselt panen ikka muna ka koogi sisse, annab sellise siidja tekstuuri, rasedaid ja allergikuid majas pole, ja eks kusagile peab ju neid mune panema, mida kanad produtseerivad :).

Mulle meeldib see kõige rohkem koos maasikamoosiga, kuigi olen vahest ka šokolaadikastet juurde teinud. Philadelphia toorjuust on kõige parem, aga asja ajab ära ka Tere toorjuust. Rama Bonjouri juustust tasuks aga eemale hoida, isegi siis ei maksaks seda selles koogis kasutada, kui soodukas oli :).

4 kommentaari:

Pille ütles ...

BunnyGirl - tavaline Creme Bonjour toorjuust on väga maitsev ja sobib igati hästi Philly asemele. Valmistatakse Soomes, igati aus kraam. Vot RAMA Creme Bonjour on see asi, mida hirmsasti vältima peab. See mitte-RAMA CB on muidugi ka kaks korda kallim..
See uus kodumaine Farmi toorjuust on ka mõnus, mul esimene toorjuustukook sellega juba tehtud..

R. ütles ...

Mmhhh, ma arvan, et tegu oligi ükskord Rama möginaga, sest kui juustukook ikka nädal aega külmkapis seisab, siis ei ole õige asi :).
Ma olen ikka Philadelphia juustu juustukoogis kasutanud, ja kui poes juhtub soodukas olema, siis võtan ikka mitu-mitu karpi, ära kulub alati.

Vaatasin ka ükspäev poes, et Farmil on uued toorjuustud, aga mõttest pole veel kaugemale jõudnud.

Helen ütles ...

Väga ahvatlev näeb välja! Jätan meelde ja proovin kindlasti järgi (kui juunikuine saleduskuur läbi saab) :)

R. ütles ...

Sellise ilmaga pole saleduskuurist küll miskit kasu :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...