kolmapäev, juuni 03, 2009

Piiks-piiks laenud

Ma olen täitsa profiks muutunud, mis puudutab laenu sissenõudjate händeldamist. Eks ole kogemust ka juba, mingi viimased pool aastat saan ma kõnesid, kust nõutakse raha, oleks siis et keegi pakuks raha, seda ei ole :). Asi ei ole teps mitte selles, et ma olen võtnud kaela hulka huvitavaid piiks-piiks laene. Lihtsalt minu telefon on registreertitud minu ema nimele ning tal on nimekaim, kelle hobiks tunduvad olevat kiirlaenud.

Asi, mis mind hullult ärritab on laenu sissenõudjate suhtlemisoskus, või rohkem küll selle puudumine. Alguses, kui ma noor ja lollike olin, siis ma olin hästi kena ja helistasin ja saatsin oma ema nimel viisakaid kirjakesi, et te nõuate raha valelt inimeselt. Võiks ju arvata, et sellest piisab, aga ei, ikka saadeti sõnumeid, et makske oma võlg ära. Asi paranes alles siis, kui ma natuke kõva häält tegin, ja lubasin igale poole kaevata inimese ahistamise pärast, ega ma pole mingi papist kiisu :).

Täna sain juba inkasso kaela, niipalju olen juba targemaks saanud, et kui telefonis minu ema küsitakse, küsin vastu, et milles asi. Kui öelda ei taheta, siis üheksal juhul kümnest on tegu mingi kiirlaenu teemaga ja selle rahanõudmise katse tapan ma juba eos. Isegi blondiinid õpivad, lõpuks :)!

Asi, millest ma aru ei saa, kui inimene laenu võtab, siis ei jää temast mingit märki maha või? Kuidas saab anda laenu inimesele, kelle telefoninumbritki ei teata?! Ja ega laenuandjad ei taha telefoninumbrit inimesega rääkimiseks, ikka sms-i saatmiseks. Kui sa ei taha ebameeldivaid telefonikõnesid teha ja laenu tagasinõudmise teema seda on, siis äkki peaks otsima teise töökoha?

Vot nii, saingi oma pahameele kirja panna, nüüd tagasi tööle, kaua ma ikka tööaega varastan :).

3 kommentaari:

Tõnis - Kiirlaen.info ütles ...

Päris huvitav lugu. Ilmselt on laenupakkujatel ikka laenajate tel. numbrid olemas, aga küllap saab võla eest ärajooksev võlgnik oma telefoni välja lülitada või numbri sulgeda, lootuses, et sellest piisab. Sellises olukorras otsitaksegi nimedele taha teisi numbreid ja niimoodi jõutakse nimekaimudeni. Lahenduseks võiks olla tel. numbri anonüümseks muutmine, et see nimeotsingu kaudu välja ei tuleks. Samas oleks igati normaalne, kui pärast paari telefonikõnet inimesed mõistaksid, et tegemist vale numbriga!

Anonüümne ütles ...

Taname huvitava blogi

yedidyazaffuto ütles ...

What is the best Bet365? - The King of Dealer
We've created a detailed guide to each of the kirill-kondrashin leading bookies and their bonuses. Plus, we are talking about 카지노 사이트 specific bets on

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...