pühapäev, mai 24, 2009

Tagurpidi halvaa-rabarberikook

Rabarberikoogi hooaeg on hoogsalt käimas, läinud nädalavahetusel tegin oma traditsioonilist rabarberi plaadikooki, aga kaua sa ikka ühte ja sama kooki sööd, olgugi, et hea oli, siis lapates oma kokaraamatute kogu leidsin toreda halvaaga rabarbarikoogi retsepti. Oligi halvaa juba tükk aega kapis seisinud, ju on isu täis selle niisama söömisest :).

Tagurpidi halvaa-rabarberikook

175 g võid
1 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
1 spl piima

Täidis:
1 l tükeldatud rabarberit
4 tl maisitärklist
1.5 dl suhkrut
100 g halvaad

Peale:
1 muna määrmiseks
2 sl Demerara suhkrut

1. Vahusta või ja suhkur kohevaks.

2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule jahusegu ja piim.

3. Suru tainas küpsetuspaberil 26 cm läbimõõduga kettaks ja pane külmkappi, kui valmistad täidise.

4. Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber, tärklis, suhkur ja murendatud halvaa.

5. Vala täidis võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Tõsta tainaketas kaaneks peale. Eemalda küpsetuspaber.

6. Määri tainas pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle demerara suhkruga.

7. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.


Minu versioon: algses retseptis soovitati kooki serveerida halvaavahukoorega, no ei tea, minu jaoks oli juba piisavalt rammu ja halvaad, serveerisin hoopis piimakohviga, mis polnud ka üldse mitte paha :). Kartulitärklist oma majapidamises tuvastada ei suutnud, panin siis hoopis maisitärklist, tärklis ikkagi! Ja demerara suhkur läks kah meelest ära, aga pole hullu, tuhksuhkur varjab kõik väiksed möödalaskmised :).

Hinnag: täiesti hea kook, parajalt mahlane ja üsna-üsna magus. Vanillijäätisega väga nämmu. Pean vist natuke hoogu, enne kui seda uuesti teen, muidu hüppab veresuhkru tase taevasse :).

Retsepti algallikas: Angeelika Kang “Kodukirja parimad palad”

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...