Ühes saates tegi Nigella mingisugust granolat (ma loodan, et ma ikka nägin seda telekast, mitte YouTube’s!), aga siis ei arvanud ma sellest suurt midagi. Lappasin Nigella Feast’i ühel õhtupoolikul, ja leidsingi granola retsepti. Natuke muutsin seda, aga ega see ometi ju maitset riku :).
Granola
450 g kaerahelbeid
120 g päevalilleseemneid
120 g seesamiseemneid
175 g õunakastet
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
120 g pruuni riisisiirupit või kuldset siirupit
4 spl vedelat mett
100 g heledat pruuni suhkrut
250 g mandleid
1 tl soola
2 spl päevalilleõli
300 g rosinaid
1. Pane ahi 170 kraadi peale sooja.
2. Sega kõik ained, peale rosinate, suures kausis kokku.
3. Laota saadud segu küpetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, arvestades granola kogust, on vaja kahte plaati või siis kasutada ühte kaks korda. Küpseta segu ca 40 minutit ja kusagil poole küpsetuse peal, sega segu natuke, et alumine pool ka läbi küpseks.
4. Lase natuke jahtuda ning sega hulka rosinad.
5. Säilita õhukindlas purgis.
Minu versioon: esiteks tegin pool kogusest, sest kusagil peab seda kraami ju säilitama ja minu kõige suurem purk on ca 2 liitrit.
Kasutasin täisterakaerahelbeid, pudru jaoks need eriti ei sobi, aga küpsiste sisse küll, ja miks ka mitte granola sisse. Salvesti õunakaste on üks tore asi, see on mul alati kapis, sest seda on nii hea käia vahest lusikaga limpsimas :).
Ei hakanud mingi riisisiirupi otsimisega vaeva nägema, piparkoogi hooajast oli alles heledat siirupit, kasutasin seda. Vanaema ikka õpetas, et toitu ei tohi raisata, ja täitsa õige kah!
Noonii, mandlid, need maitsevad mulle ainult küpsise või Rafaello kommi sees, muidu, no mitte eriti! Asendasin need sarapuupähklitega, kohe teine tera :).
Hinnang: väga hea, ja lõhnab niiiii hästi! Suhkurt aga panen järgmine kord natuke vähem, ma arvan, et mingi 70 g on rohkem kui küll.
Retsepti algallikas: Nigella Lawson „Feast“
0 kommentaari:
Postita kommentaar