esmaspäev, detsember 29, 2008

Ahjukettad

Väljas ilus talveilm ja valgetel inimestel pühade ajal puhkus, kuni jaanuarini kohe :). Käisin siis täna kohalikus raamatukogus, lisaks tavapärasele külagossipile; kes surnud, kes rase ja kes kellega käib, leidsin ka paar head raamatut.

Üks neist on Anni Arro "Salatid, pirukad, suupisted...". Tõeliselt tore raamat, lihtne ja kõik tundub väga maitsev, vähemasti pildi peal :).

Tegin täna lõunaampsuks ahjukettaid, käsi pole just kõige kindlam ja ühtegi ümmargust vormi käepärast ka polnud, siis tegin hoopis lillekesi :).

Ahjukettad

500 g lehttainast
4 tl pestot
1 tomat
125 g mozzarellat
8 musta kivita oliivi
Värsket basiilikut

1. Kuumuta ahi 230 kraadini.

2. Lõika tainast umbes 10 cm läbimõõduga ringid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Määri igale kettale 1 tl pestot, pane peale 1 mozzarella- ja 1 tomativiil.

4. Küpseta ahjus 15 minutit.

5. Lisa igale pirukale 2 oliivi ja värsket basiilikut.


Minu variant: ma olen alati uskunud, et "if it's not broken, don't fix it", IT-poisid teeksid ühiskonnale, ja eriti MINULE teene, kui nad selle selgeks õpiksid, aga see selleks :). Ühesõnaga, mitte midagi retseptis ei muutnud, kohe mitte midagi, ju siis oli nii hea retsept või oli külmkapp seekord hästi varustatud :).

Hinnang: väga hea! Kindlasti läheb kordamisele, aga järgmiseks korraks muretsen ümmarguse, suuremat sorti küpsisevormi või õpin taignast noaga ringe lõikama, mis ka meenutaksid ringe, mitte mõnda kubismi suunda :).

Retsepti algallikas: Anni Arro "Salatid, pirukad, suupisted..."

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...