neljapäev, detsember 18, 2008

Norra piparkoogid

Järgmiseks taignaks külmkapis olid Norra piparkoogid. Mõtlesin vahelduseks proovida, kuidas heledad piparkoogid võiksid maitsta, no ei maitsenud eriti küll!

Norra piparkoogid

150 g võid
1 dl heledat siirupit
1 dl vahukoort
6 dl jahu
1/2 tl jahvatatud nelki
1/2 tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit

1. Sulata kastrulis või. Lisa siirup ja suhkur ning sega, kuni suhkur on lahustunud.

2. Tõsta tulelt ja jahuta. Lisa vahustamata koor. Sega jahu, maitseained ja küpsetuspulber, sõelu võisegusse ning sega kiirelt ühtlaseks.

3. Keera tainas kilesse ja hoia järgmise päevani külmkapis.

4. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja vormi piparkoogid.

5. Küpseta 175-kraadises ahjus 7 minutit.

Norra piparkoogid - fotol heledad, kellukese kujuga piparkoogid


Minu variant: tegin nagu retsept ette nägi.

Hinnang: no ei maitse nagu piparkoogid maitsema peaksid, ja tundub, et koer saab sellel aastal ka piparkooke, ja kohe suuremas hulgas :). Maitsesid rohkem nagu ingveriküpsised, aga hea kerge oli vormida, nii, et mingi pluss ikka ka.

Retsepti algallikas: Angeelika Kang "Väike piparkoogiraamat"

0 kommentaari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...